Sokmagos paradicsomos kenyér

Tegnap délután elég sok dolgom volt, ezért úgy döntöttem, hogy előveszem a jó bevált kenyérsütőt és nem én dagasztom most a kenyeret! Néha ennek is meg van előnye és jó dolgok tudnak kisülni. Most egy teljeskiőrlésű sokmagos paradicsomos kenyér. 



Hozzávalók: 
3/4 kg teljes kiőrlésű liszt, egy kiskanál só, 0,5 dl olíva olaj, szárított paradicsom ízlés szerint apróra vágva, 2 evőkanál lenmag, 2 evőkanál napraforgómag, egy fél csomag szárított élesztő, 350 ml langyos tiszta víz. Mindent egybe belerak a kenyérsütőbe. fokozatok: az enyémen 9 -es a 3,5 órás elkészítési idő, ebben 2 kelesztés és dagasztás van. A barnaságot medium-ra állítom, a méretet 1 kg -os kenyérhez. 

TIPP: ha ropogósra akarjuk, akkor sülés után vegyük és kenyértálcán hagyjuk kihűlni.
Friss vajjal mennyei....