eperes krémes



Krém: fél doboz mascarpone (kisdobozos) fél doboz tejszínhab (nagydoboz) fele - fele arányban … habfixáló málna - fagyasztottat használtam, de szerintem finom ribizlivel, vagy szederrel is:)
Elkészítés: Málnát leturmixoltam porcukorral, majd szűrőn átszűrtem, hogy a magok ne legyenek benne! Ha fagyasztott szerintem nem kell hozzá víz, legyen olyan mint egy szörp. - A mascarponet a habtejszínt egy kis porcukorral és a habfixálóval habosra vertem habverővel, majd óvatosan kanállal ízlés szerint teszek bele a málnaszószból. Márványosra is lehet, de nekem úgy nem tetszett én tettem bele bőven, csak arra kell vigyázni ne híguljon meg. Utána pihen a hűtőben egy fél órát, jó állagú lesz és könnyen kenhető! :) Tészta: Tante titkos receptje alapján leveles tészta:) - nagyon is megfelel a bolti félkész tészta. Elkészítés: Tésztából kivágok karikákat, - vizespohár tökéletes, ha nincsen forma - 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük, ha a tetejét a tésztáknak megporcukrozzuk, attól szépen megpirul. Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd óvatosan ketté vágjuk. A megsült és ketté vágott levelestésztákat megtöltjük, lehet több emeletes is vagy csak egy, ahogy tetszik:) 

 A málnaszósz, amiből gondolom van bőven még, leöntöd vele! Finom!