Krém:
fél doboz mascarpone (kisdobozos)
fél doboz tejszínhab (nagydoboz)
fele - fele arányban …
habfixáló
málna - fagyasztottat használtam, de szerintem finom ribizlivel, vagy szederrel is:)
Elkészítés:
Málnát leturmixoltam porcukorral, majd szűrőn átszűrtem, hogy a magok ne legyenek benne! Ha fagyasztott szerintem nem kell hozzá víz, legyen olyan mint egy szörp. - A mascarponet a habtejszínt egy kis porcukorral és a habfixálóval habosra vertem habverővel, majd óvatosan kanállal ízlés szerint teszek bele a málnaszószból. Márványosra is lehet, de nekem úgy nem tetszett én tettem bele bőven, csak arra kell vigyázni ne híguljon meg.
Utána pihen a hűtőben egy fél órát, jó állagú lesz és könnyen kenhető! :)
Tészta:
Tante titkos receptje alapján leveles tészta:) - nagyon is megfelel a bolti félkész tészta.
Elkészítés:
Tésztából kivágok karikákat, - vizespohár tökéletes, ha nincsen forma - 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük, ha a tetejét a tésztáknak megporcukrozzuk, attól szépen megpirul. Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd óvatosan ketté vágjuk.
A megsült és ketté vágott levelestésztákat megtöltjük, lehet több emeletes is vagy csak egy, ahogy tetszik:)
A málnaszósz, amiből gondolom van bőven még, leöntöd vele! Finom!