Erre a sütire nagyon oda kell figyelni, könnyen lehet belőle muffin, de ha sikerül, mindenkit levesz a lábáról!
Hozzávalók:
100 g vaj
4 evőkanál kakaópor - vagy ízlés szerint, én mindig többet teszek, mert jó sötéten szeretem:)
100 g minimum 70%-os jó minőségű csokoládé
2 db egész tojás
2 db tojásfehérje
120 g cukor
100 g liszt
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 160 fokra, a vajat és a csokoládét, gőz fölött felolvasztom, majd levéve addig keverem, amíg egyenletes masszát alkot és hagyom kihűlni, de maradjon folyékony:)
Az egész tojásokat, a tojásfehérjét és a cukrot egy edénybe teszem, és elektromos habverővel keverem össze, habosítom. A masszát a hűlő csokoládékeverékhez adom, és elkeverem. Ügyeljünk arra, hogy a csokoládé már ne legyen forró, különben a tojásfehérje kicsapódna. Majd hozzá keverem a lisztet.
A sütőformákba helyezem a masszát. Nekem nincs formám, ugyhogy én muffin papírba teszem, de előtte a papírt kakaó porral beszórom, hogy könnyen ki lehessen venni belőle!
Kb. 12 percen át sütöm. - de igazából már akkor jó, ha a tetején látszik, hogy a tészta egybeállt! De vigyázzunk, arra nehogy túl süssük!
Tálaláskor lekvárt, vanília fagyit tehetünk mellé! kis porcukorral megintjük:) Én eperlekvárral szoktam! Meg gyümölccsel, ami otthon van:) Nagyon finom!