négerkocka



Hozzávalók:

A tészta: 4 db nyers tojás, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 10 dkg kristálycukor, 15 dkg liszt , 3,5 dkg kakaópor,  csipet sütőpor 

A hab: 20 dkg porcukor , 4 db tojásfehérje  - (20 dkg min 70% -os étcsokoládé)

A tészta elkészítése:
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját. A fehérjét a kristálycukorral habbá verjük, majd a maradék, átszitált tésztaalapanyaggal összekeverjük. A tésztát egy vajjal kikent, lisztezett tepsibe, vagy tortaformába simítjuk és előmelegített sütőben 210 °C-on kb 15 percig sütjük, olyan 80 % -osra.

A hab elkészítése:
A hab hozzávalóit gőz felett keményre felverjük majd tésztára simítjuk. Többféle módon lehet, ahogy tetszik, simára, rusztikusra. Különlegességként lehet: gőz felett felolvasztunk étcsokoládét, majd óvatosan a kanalanként habba merjük és rusztikusan felkenjük a tortára, majd vissza tesszük a sütőbe és megszárítjuk a hab tetejét... ropogósra, mint a habcsókot.